50 jaar geleden werd op 23 mei 1969 aan 40 studenten in de Koestal (achter het kasteel) de Funda officieel, ter afronding van hun studie overhandigd. Het bijbehorende diner werd geserveerd in het Staargebouw en het galafeest werd gegeven in Kasteel Borgharen. De hotelschool was toen nog in de Boschstraat in het Grande Maison du Levrier & de L’Aigle Noir en de derdejaars studenten leefden op kamers in de stad, omdat in 1969 pas kon worden begonnen met de restauratie van kasteel Bethlehem.

23 mei 1969

Ter gelegenheid van deze bijzondere reünie is een prachtig jubileum fotoboek gemaakt, waarbij veel herinneringen konden worden opgehaald, maar ook werd stilgestaan bij onze jaargenoten die zijn overleden.

Voor dinsdag 14 en woensdag 15 mei is een prachtig programma samengesteld door Marianne van Meurs (HDH ’67), Cees Strobosch (HMSM ’69), Toon Sommerdijk (HMSM ’70), Joop van Liessum (HMSM ’69), Philip van Vliet (HMSM ’69) en Alex Veldman (HMSM ’69). In totaal hebben 31 personen deelgenomen aan de reünie.

15 mei 2019

De jaargroep ’66 – ’69 kwam op woensdag 15 mei 2019 al weer voor de 14e keer bij elkaar in het schitterende Teaching Hotel Château Bethlehem. Wij kwamen in de voorbije jaren al samen in Berg en Dal, Ameland, Utrecht, Amsterdam, Oudewater, Loosdrecht, Weert, ‘s-Hertogenbosch en in november 2016 de voorlaatste keer in Londen. Maastricht is voor onze reünie al 4 keer ‘the place to be’ geweest. In juni 2012 was dat ook in het toen ‘nieuwe’ Teaching Hotel.

Met de ontvangst op het Château Bethlehem ging deze reünie van start gevolgd door een rondleiding met lunch bij het Kruisherenhotel. Tijdens de lunch in dit prachtige design hotel heeft Camille Oostwegel ons iets verteld over het ontstaan van de Oostwegel Collection en de ontwikkeling van het familie bedrijf en tot slot over de organisatie van het jaarlijks samenzijn van zijn jaargroep. Een boeiend en onderhoudend verhaal. Aansluitend hebben Cobi Stratingh en Juul van Vliet (alias mevrouw De Jongh van het Ministerie) enkele mensen ludiek tot ridder geslagen en aan alle aanwezige jaargenoten een mooie jubileumspeld uitgereikt. Zij verwoordden daarmee wat de partners in die 50 jaar hebben ontdekt en meegemaakt!

Via een wandelroute uitgezet als een Memory Lane door Maastricht kwamen wij aan de andere kant van Maastricht uit bij de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Op een zonovergoten terras aan de Maas heeft een van de initiatiefnemers van deze Stadsbrouwerij, Charles van Goch, ons in geuren en kleuren en al proevend, meegenomen in zijn verhaal van idee tot het weer in bedrijf stellen van deze ‘Oude’ bierbrouwerij.

In het restaurant L’Étoile van het Teaching Hotel heeft Ad Smits, Dean HMSM, onder het genot van een welkomstdrankje, ons gepassioneerd verteld over het streven om deze Hotelschool tot de beste Hotelmanagement opleidingen van de wereld te laten behoren. Bij zijn verhaal werd hij bijgestaan door twee eerstejaars studenten die vragen beantwoordden over hoe zij de opleiding ervaren en wat hun toekomstperspectief is. Wij kregen daarbij inzicht in de ontwikkelingen te beginnen bij onze ervaringen van toen, de stand van zaken nu en het streven voor de nabije toekomst. Na dit bevlogen betoog werd aansluitend hetzelfde menu geserveerd als 50 jaar geleden in het Staargebouw, maar nu bereid en verzorgd in restaurant L’Étoile. Vertrouwd klonken ‘Quelques chansons de vin bien connu en 1969’ te weten ‘Boire un petit coup’ en ‘Les chevaliers de la table ronde’.

Al met al een samenzijn dat nooit vergeten mag worden!

Tekst: Alex Veldman [F 1969]

Heb je interesse om een reünie te organiseren, neem dan contact op met het Teaching Hotel Chateau Bethlehem via salesteachinghotel@zuyd.nl of bel naar 043 - 352 82 49 voor een advies op maat.

Ander nieuws