Alumni bij Satelliet: Nicholas Tissot van Patot [F 2009]

19 dec 2019

Nicholas Tissot van Patot [F 2009] is sinds een jaar werkzaam als Connector voor Inspirium Amsterdam: een 3.000 m2 groot inspiratie- en kenniscentrum voor hospitality professionals op het gebied van horeca, retail, leisure, onderwijs, zorg en office. Inspirium is een initiatief van Satelliet Meubelen. Voor de nieuwe editie van Fundament (begin januari op je deurmat) hadden wij een tafelgesprek met de alumni die werkzaam zijn bij Satelliet. Nicolas kon niet aanwezig zijn bij dit tafelgesprek, maar deelt in een kort interview graag meer over zijn kennismaking met Satelliet en Inspirium, zijn baan en het advies dat hij heeft voor recent afgestudeerden.

Nicholas Tissot van Patot [F 2009]

Waarom de Hotelschool Maastricht?
“Tijdens mijn middelbare school heb ik altijd gezegd dat ik naar de hotelschool wilde gaan. De gastvrijheid trok mij heel erg, getuige mijn bijbaantjes die zich eigenlijk alleen in de horeca bevonden. Ik deed mee aan de selectie voor de hotelscholen in Maastricht en Den Haag. En met succes; bij beide werd ik aangenomen. De keuze voor Maastricht was echter snel gemaakt. Ik woonde in Eindhoven, dus genoot al van het leven onder de rivieren. Daarnaast studeerde mijn broer in Maastricht, waardoor ik al bekend was met de stad. Na de open dag in Maastricht bezocht te hebben en de selectiedag met succes te hebben doorlopen, stond mijn keuze vast.”

Hoe ben je bij Satelliet/Inspirium terechtgekomen?
“Nou, via mijn netwerk van de Hotelschool! Mijn vriendin en ik hebben beide de Hotelschool in Maastricht afgerond. Via een dispuutsgenootje van mijn vriendin, ook een vriendin van mij, werd ik benaderd of ik niet zou willen solliciteren op een commerciële functie bij Satelliet. Die schoen paste niet helemaal, maar uit het gesprek dat ik met Satelliet had, ontstond wél een wederzijdse interesse. Na enkele weken werd ik gecontacteerd om toch nog eens langs te komen. De functie van ‘Connector’ werd mij voorgelegd en toegelicht door Christan (CEO van Satelliet) en Michel (directeur bij Inspirium Amsterdam). Voor mij een geheel nieuw concept en nieuwe manier van werken, maar wel een manier die mij erg aansprak! Ik wilde dat Inspirium wel eens zien en de Connector van Inspirium Breda eens spreken over de functie! Meteen werd er een vervolggesprek ingepland. Door het zien van Inspirium, het gevoel dat ik kreeg bij de functie en het bedrijf, en de daadwerkelijke inhoud van de functie, heb ik díe dag nog getekend. Een betere keuze had ik niet kunnen maken.”

Had je ooit gedacht dat je in een rol als deze zou eindigen?
“Zeker niet! Door in gesprek te gaan voor de ene functie, kwamen we uiteindelijk terug bij elkaar voor een hele andere functie. En terugkijkend naar mijn studie en carrière zou ik het ook niet verwacht hebben. Het mooie is dat in deze functie mijn professionele ervaring en persoonlijke interesse voor inrichting en gastvrijheid samenkomen.”

Wat was het dat je zo aantrok in het bedrijf?
“Ten eerste de business; het draait allemaal om het creëren van een ultieme gastvrijheidsbeleving door een samenkomst van elementen. Voor ons zijn dat o.a. interieur, techniek en dienstverlening. En daarnaast de organisatie, de mensen. Er hangt een bepaalde sfeer binnen het bedrijf; een gemoedelijke sfeer. Men gaat met respect met elkaar om, er kan veel gelachen worden, maar we zijn ook aanpakkers.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen paar jaar?
“Ik werk nu ruim een jaar voor Inspirium Amsterdam. Uiteraard komt er veel informatie op je af, maar het geeft ook veel afwisseling; elke dag is anders. We hebben enorm verbouwd om het Inspirium Amsterdam te realiseren. Hierbij moesten we de overlast voor de bezoeker minimaliseren en ervoor zorgen dat iedereen begreep waar we mee bezig waren. De dagelijkse werkzaamheden gingen namelijk gewoon door! Nu het af is zijn we super trots op het resultaat en klaar voor de toekomst.
Mijn functie is afwisselend en dat houdt me scherp en enthousiast. De ene dag ben ik de Haringparty aan het organiseren, de andere dag een partner aan het bezoeken om nog meer kennis op te doen en de volgende dag ontvang ik een bezoeker die binnenloopt in Inspirium en geen idee heeft waar hij /zij in terechtkomt. Aan mij de dankbare rol om de bezoeker te informeren en te ontdekken waar wij kunnen helpen in het verwezenlijken van een prachtige horecazaak, winkel, kantoor, openbare ruimte, etc. Ik kan zo wel even doorgaan, maar kortgezegd kijk ik terug op een jaar vol inspiratie.”

Welke skills die je geleerd hebt op de HMSM komen goed van pas bij Satelliet/Inspirium en specifiek in jouw functie?
"Een van de belangrijkste vaardigheden die je opdoet op de HMSM is ‘omgang met mensen’. Wees sociaal, wees gastvrij, toon interesse en zorg dat mensen/gasten zich op hun gemak voelen. Daar bereik je zoveel meer mee."

Waar zit de match tussen Hotelschool Maastricht en Satelliet/Inspirium?
"Wij maken de plek waar de Hotello wil werken of wij zijn de plek waar de Hotello wil werken. Kies jij maar."

Wat maakt werken bij Satelliet/Inspirium zo leuk?
"Ik denk dat het een combinatie is van alle antwoorden die ik hierboven heb gegeven. Wij faciliteren gastvrijheid met gastvrijheid."

Wat wil je de prille alumni van de Hotelschool Maastricht meegeven?
"Het merendeel van de studenten die aan de Hotelschool begint, eindigt niet in de hotellerie. Er zijn zoveel leuke en interessante plekken om te werken. Oriënteer je in de breedte en probeer een toekomst te zoeken in de gastvrijheid waar jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen."
 

 


Ander nieuws